Hoe u het juiste wei -eiwitpoeder kiest voor gewichtsverlies

Het krijgen van veel eiwitten kan gunstig zijn tijdens uw inspanningen voor gewichtsverlies. Healthline schrijft bijvoorbeeld dat eiwit je niveau van het hongerhormoon ghreline vermindert, terwijl tegelijkertijd hormonen zoals GLP-1 toenemen (hetzelfde hormoon geassocieerd met medicijnen zoals Ozempic en Wegovy), peptide YY en cholecystokinine. Adequate eiwit is ook essentieel om spierverspilling te voorkomen. Het is mogelijk om 11% -50% van uw spiermassa te verliezen tijdens gewichtsverlies (per Abbott). Spierverlies kan echter bijdragen aan een vertraagd metabolisme, iets dat je niet wilt wanneer je probeert ponden af ​​te werpen.

Om voldoende eiwitten te krijgen, zullen dieters zich vaak wenden tot supplementen zoals wei -eiwit. Maar wei-eiwit komt in een paar verschillende vormen, dus het kan verwarrend zijn om te beslissen welke te kopen (hier is het grote verschil tussen wei-eiwit en plantaardig eiwit). Is er een bepaalde vorm die het beste werkt voor gewichtsverlies? Om antwoorden te krijgen, sprak Health Digest met Matthew Pikosky, Ph.D., RD, vice -president van Nutrition Research bij National Dairy Council.

Het beste type wei -eiwit voor gewichtsverlies is het type dat u verkiest

Pikosky zei dat er echt geen zinvol verschil is tussen de verschillende soorten wei -eiwitten als het gaat om het beheren en verliezen van gewicht, dus kies wat voor het type dat u verkiest, of het nu in de vorm van concentraat, isolaat of hydrolysaat is. “Hoewel kan worden gemeld dat een weihydrolysaat kan worden gemeld dat het een iets hogere verteerbaarheid heeft versus een concentraat of isolaat, samen met een snellere snelheid van spijsvertering, kunnen deze verschillen te klein zijn om een ​​significante invloed te hebben op de gezondheidsuitkeringen in de praktijk, aangezien alle whey-eiwitten sterk verteerbaar zijn (~ ≥95% verteerbaarheid) en snel worden geabsorbeerd,” zei hij.

Factoren die u misschien wilt overwegen, omvatten echter het aantal calorieën, of u nu gevoelig bent voor lactose en hoe deze smaken. Isolaten en hydrolysaten hebben volgens Pikosky iets minder calorieën. Maar als lactose een probleem voor u is, blijf dan bij een isolaat in plaats van een concentraat. Smaak en mondgevoel kunnen ook variëren tussen een isolaat en een concentraat vanwege hun relatieve lactose-, vet- en mineraalgehalte.

“Voedselfabrikanten zullen vaak kiezen tussen de verschillende soorten wei -eiwitten op basis van hoe het presteert in een bepaald formaat of toepassing op basis van deze subtiele verschillen (bijvoorbeeld een bar versus een drank),” zei Pikosky. Dat gezegd hebbende, als u het poedervorm koopt voor eigen gebruik, moet u mogelijk experimenteren om te zien welke u het beste leuk vindt.

Hoe we wei -eiwit consumeren voor gewichtsverlies

Pikosky wees erop dat hoewel smoothies de go-to voor het consumeren van wei-eiwit van veel mensen zijn, hij suggereert creatief te worden en te experimenteren. Probeer het bijvoorbeeld te mengen met uw ochtendhavermout of pannenkoeken voor een extra eiwitboost. “Zodra consumenten beginnen te experimenteren en/of de verscheidenheid aan opties proberen die nu beschikbaar zijn, zullen ze verrast zijn door het aantal goed smakende opties!” zei hij. Als gewichtsverlies uw doel is, houd er echter calorieën in gedachten.

Een voorbehoud om in gedachten te houden, volgens Pikoksy, is dat wei -eiwit een voedingssupplement is en daarom niet op dezelfde manier gereguleerd is als voedingsmiddelen en dranken. Pikosky adviseert dat consumenten vasthouden aan producten die door een onafhankelijk lab van derden worden gecertificeerd. “NSF -gecertificeerd voor sport is een erkende, geloofwaardige bron die certificeert wat er op het etiket staat in het pakket en dat het product geen onveilige niveaus van verontreinigingen, verboden stoffen of maskeermiddelen bevat,” zei Pikosky. “Een andere geloofwaardige bron is geïnformeerde keuze.”