Ik schreeuw, je schreeuwt, we schreeuwen allemaal – voor Cottage Cheese? Geloof het of niet, sommige recepten vragen om cottage -kaas als een ijsbasis. (Bedankt voor een andere creatieve foodhack, Tiktok!) Maar hoewel cottage cheese meer een eiwitmacht dan vlees of vis is, is het niet perfect in termen van zijn voeding. Afhankelijk van het type cottage -kaas dat je elke dag eet, stuur je misschien je cholesterol naar boven.
Om erachter te komen waarom u voorzichtig moet zijn met Cottage Cheese, sprak Health Digest met Dr. Chris Mohr, fitness- en voedingsadviseur bij Garage Gym Reviews. Over het algemeen beveelt Dr. Mohr aan om uw dieet te beperken tot vetarme of vetvrije versies van Cottage Cheese. Hij legt uit: “Cottage Cheese die vol vet is, is hoger in verzadigd vet, net als elke volle zuivelproducten, die de LDL-cholesterolgehalte kan verhogen als het consistent wordt gegeten en zonder andere voedingsstoffen in evenwicht te brengen.”
Het beheren van uw verzadigde vetinname
De American Heart Association stelt voor om verzadigde vetten te beperken tot slechts 13 gram per dag. Aangezien een kopje volle cottage-kaas 3,87 gram verzadigd vet bevat, zou je bijna een derde van je dag verzadigd vet in één keer kunnen consumeren.
In een 2023 -studie gepubliceerd in arteriosclerose, trombose en vasculaire biologie, aten 36 deelnemers elke dag nog eens 1.000 calorieën met een hoog niveau van verzadigd vet, onverzadigd vet of koolhydraten. Na drie weken van dit dieet zagen alleen de deelnemers die verzadigd vet aten een toename van hun LDL (“Bad”) cholesterol. Er werd verondersteld dat dit resultaat te wijten was aan verhoogde binding van LDL -deeltjes aan moleculen van vasculaire systeem.
Merk op dat hoe hoger uw cholesterol boven 200 milligram per deciliter (MG/DL) gaat, hoe groter uw kans om ernstige medische problemen te ondervinden. Deze omvatten alles, van diabetes en beroerte tot hypertensie en zelfs erectiestoornissen. Bijgevolg kan het doen van uw best om minder voedsel te eten met verzadigd vet uw cardiovasculaire gezondheid helpen verbeteren.
Cottage Cheese combineren met cholesterolvriendelijkere voedingsmiddelen
Dit wil niet zeggen dat je geen cottage -kaas kunt hebben. Het is tenslotte niet precies een van de ergste voedingsmiddelen die je kunt eten als je een hoog cholesterol hebt. U hoeft alleen maar voorzichtig te zijn bij het beslissen welke soorten cottage -kaas u moet kopen voor uw dagelijkse voedselfix.
Mohr is het ermee eens dat het eten van versies met verminderde (of geen) verzadigd vet één oplossing kan zijn. Hij merkt op dat het koppelen van cottage-kaas met voedingsmiddelen met een hoog vezel ook cholesterol-verhoogde effecten kan tegengaan. Oplosbare vezels – een soort vezel die beschikbaar is in planten – is inderdaad gekoppeld aan lager cholesterol. “Het toevoegen van fruit zoals bessen, appels of peren geeft het antioxidanten en oplosbare vezels, die kunnen helpen LDL -cholesterol te verlagen”, zegt Mohr. “Andere meer hartige opties, zoals tomaten of avocado, kunnen gezonde vetten toevoegen, wat ook de algehele gezondheid van het hart ondersteunt.”
Mohr is ook een fan van het in evenwicht brengen van je cottage-kaasinname door maaltijden te bereiden die zijn gemaakt met volle granen en gezonde vetten, die voorbeelden zijn van cholesterolverlagende voedingsmiddelen die je elke dag kunt eten. Op die manier kunt u een hoop krijgen van wat hij ‘kwaliteitsvoeding’ noemt, terwijl u al die tijd negatieve resultaten minimaliseert door uw dagelijkse verlangens te verwennen.