Weinig groenten hebben een plotselinge maatschappelijke verschuiving ervaren van walging naar liefhebben. Er is er echter een die een moment geniet-en dat is goed als je je inname van eiwitten en vezels met plantaardig voedsel probeert te vergroten.
Een groente die historisch tonnen argumenten tussen ouders en kinderen heeft aangewakkerd, spruitjes worden foodie en gezondheidsliefhebber. Ze hebben zelfs een 58% populariteitsbeoordeling op een YouGov -enquête gekregen. Dankzij wat ingenieuze gewastechniek die een deel van hun bitterheid heeft verwijderd, smaken spruitjes nu beter, waardoor het gemakkelijker is om in deze door voedingsstoffen vol boerderij gekweekte keuzes te duiken (en genieten van de gezondheidsvoordelen van het eten van kruisbloemige groenten in het algemeen).
En de kans is groot dat je alle superfoodgroenten nodig hebt die je aankan. Slechts 10% van de mensen die in de Verenigde Staten wonen, krijgt elke dag de aanbevolen hoeveelheid groenten, volgens de Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en preventie (CDC).
Als je spruitjes kunt opnemen in je vegetarische rotatie, zeggen experts dat je je hart en spijsverteringssysteem een broodnodige boost geeft. Volgens de wet van Alexis, een geregistreerde diëtist bij Top Nutrition Coaching: “Brussels spruiten bevatten veel vezels, wat essentieel is voor het hebben van een gezonde darm en hulp bij de spijsvertering.” Hoe hoog, precies? Een volledige kop spruitjes zal je ongeveer 4 gram vezels opleveren.
Houd cholesterol en bloeddruk onder controle
Zoals de wet uitlegt, laat vezels niet alleen voedsel door uw systeem efficiënter gaan; Het helpt ook bij het verlagen van cholesterol. Een fact sheet van de National Lipid Association zegt bijvoorbeeld dat het eten tussen 5 en 10 gram oplosbare vezels (zoals het soort dat je krijgt van spruitjes) je “slechte” lipoproteïne met lage dichtheid (LDL) en het totale cholesterol met maximaal 11 punten kan verminderen. (Trouwens, je cholesterolgehalte betekenen meer dan je zou denken.)
Je krijgt ook eiwitten van je kopje spruitjes – iets minder dan 4 gram. Hoewel spruitjes geen compleet eiwit zijn (wat betekent dat ze niet alle essentiële aminozuren aanbieden die je lichaam niet kan produceren, wat het verschil is tussen onvolledige en complete eiwitten), zijn ze nog steeds een fatsoenlijke bron van eiwitten.
Uit een studie uit 2009 in het International Journal of Refreration bleek bijvoorbeeld dat spruitjes bijzonder rijk waren aan de aminozuren proline en glutaminezuur. Proline staat bekend om het beschermen van de huid; Glutaminezuur kan ondersteuning bieden voor het reguleren van de bloeddrukniveaus.
Bescherm tegen bloedstolsels en ondersteun uw immuunsysteem
De voedingsaspecten van spruitjes eindigen niet met vezels en eiwitten. Zegt wet, spruitjes zijn “ook hoog in vitamine K en vitamine C.” Ze voegt eraan toe dat de vitamines samen helpen bij bloedstolling en immuniteit. Inderdaad, een enkele kop spruitjes biedt 218 microgram vitamine K en 96,8 milligram vitamine C. Dat is meer dan 100% van de dagelijkse aanbevolen waarden voor elke vitamine voor de gemiddelde volwassene.
Als je aarzelt om in de Brussels te springen Renaissance omdat je niet zeker weet hoe je ze kunt koken, heeft de wet een paar suggesties op basis van haar favoriete kooktechnieken. “Ik hou ervan wanneer spruitjes worden gekookt in de luchtfriteuse omdat het minimale olie gebruikt, maar snel kookt en helpt ze knapperig te maken,” adviseert ze. “Bovendien kun je spruitjes roosteren op een grote velpan om een goed tegelijk te helpen bereiden. Ik hou van een beetje olijfolie, knoflookpoeder en een sprenkel van Parmezaanse kaas.”
Je kunt brussels spruiten rauw eten in een salade; Er zijn ook manieren om verse spruitjes te bereiden (zoals ze scheren), dus ze zijn gemakkelijker te kauwen en te slikken. Houd er echter rekening mee dat wanneer u ongekookte kruisbloemige groenten zoals spruitjes zoals Brusselse spruiten eet, u kunt ervaren dat maag ongemak, opgeblazen gevoel en overtollig gas kunt.

