Slaap is een essentieel onderdeel van gezond, mentaal en fysiek blijven. Hoewel de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention meldt dat maar liefst 14,5% van de volwassenen moeite heeft om in slaap te vallen en in slaap te blijven, een aantal dat de neiging heeft af te nemen met de leeftijd, elke keer dat je geen goede nachtrust krijgt, gooi je je lichaam en geest voor een lus.
Volgens de Cleveland Clinic is de juiste slaap van het grootste belang bij het verlagen van de risico’s van depressie, angst, obesitas en bij het vergroten van een gezonde hersenfunctie en lichamelijke gezondheid. Na verloop van tijd kan gebrek aan slaap knoeien met uw metabolisme, evenals uw bloedsomloop, ademhalings-, nerveuze, metabolische en immuunsysteem. Het kan ook gezond hartfunctioneren verstoren, wat leidt tot een verhoogd risico op afleveringen van atriale fibrillatie (AFIB) bij degenen die al atriale fibrillatie hebben, per Harvard Medical School. Een Afib -aflevering is wanneer de bovenste kamers in het hart onregelmatig en niet synchroon lopen met de lagere kamers in het hart, wat resulteert in hartkloppingen, een racend hart, evenals duizeligheid en kortademigheid, volgens de Mayo Clinic.
Hoewel Afib op zichzelf niet fataal is, is het een serieuze aandoening die niet moet worden genegeerd. Volgens het Stony Brook Heart Institute kan atriale fibrillatie leiden tot hartfalen, bloedstolsels of zelfs een beroerte – in feite hebben mensen met AFIB vijf keer meer kans om een beroerte te hebben – die allemaal dodelijke situaties kunnen zijn. Daarom is het een must om een goede nachtrust van je routine te maken.
Hoe u de slaapkwaliteit kunt verbeteren
Volgens een studie uit 2021 gepubliceerd in het International Journal of Stroke zijn er 37.574 miljoen gevallen van atriale fibrillatie wereldwijd, een aantal dat de afgelopen 20 jaar met 33% is toegenomen, met verwachtingen om dat aantal nog meer te zien springen tegen 2050.
Een van de eerste stappen om ervoor te zorgen dat u slaapt op een manier die uw gezondheid ten goede komt, is door vast te houden aan een routine voor het slapengaan. Het menselijk lichaam houdt van routines, dus als je elke avond tegelijkertijd naar bed kunt gaan, dan elke ochtend op hetzelfde moment wakker wordt, is dat een goed begin. Consistentie is alles. Je wilt ook weten wat je eet en drinkt in de paar uur voorafgaand aan wanneer je gaat slapen; Dit betekent wegblijven van cafeïne en alcohol, en voedingsmiddelen die kruidig of zuur zijn die misschien terugkomen om je te achtervolgen met zure reflux later in de nacht, per Mayo Clinic.
Je wilt ook je best doen om van je slaapkamer een ontspannend heiligdom te maken, wat betekent dat je geest weet dat dit is waar je gaat slapen en niets anders. Daarom, als je vanuit huis werkt, is het misschien het beste om te werken in een ruimte die niet je slaapkamer is, je telefoon ver weg te houden van waar je slaapt en je lichaam de kans geeft om te ontspannen, hetzij door meditatie of andere ontspannende technieken, voordat je tussen de lakens tussen de lakens kruipt.
Wanneer u contact moet opnemen met uw arts
Het spreekt voor zich dat we in chaotische tijden leven en het is vanzelfsprekend dat we allemaal op onze eigen manier zouden worden getroffen. Als u echter atriumfibrillatie heeft en u echt moeite hebt om wat shut-eye te krijgen, dan is het tijd om met uw arts te praten. Dit geldt eigenlijk voor iedereen die lijdt aan een gebrek aan kwaliteitsslaap.
Hoewel slaapgebrek voor iedereen extreem ongemakkelijk kan zijn – 10% van de wereldbevolking heeft slapeloosheid, volgens de Cleveland Clinic – voor mensen met AFIB, is ongemak niet uw enige zorg. Als je aan je arts precies uitlegt wat het probleem is, of het nu probeert in slaap te vallen, in slaap te blijven of diep te slapen, kan ze een idee geven hoe ze doorgaan met behandeling. In sommige gevallen kan een arts suggereren dat u melatonine neemt of, als melatonine niet werkt, een milde slaappil of kalmerend middel dat idealiter niet gewoonlijk is en u zal helpen om in slaap te vallen en in slaap te blijven.
Een gezonde hoeveelheid slaap voor een volwassene is ergens tussen zeven en negen uur per nacht, volgens het National Heart, Lung en Blood Institute, dus dat moet altijd je nachtelijke doel zijn. Als je op sommige nachten dat bedrag niet kunt bereiken, wees aardig voor jezelf en probeer het de volgende nacht opnieuw. Zelfs als je een routine voor het slapengaan hebt vastgesteld, betekent dit niet dat de positieve resultaten onmiddellijk zullen zijn – het kost tijd voor het lichaam om aan iets nieuws te wennen, hoe gezond het ook is.