Elke dag haverbrood eten heeft een onverwacht effect op uw cholesterol

Als je iemand bent die moeite heeft om je cholesterol binnen een gezond bereik te houden, is een geweldige plek om te beginnen door naar je dieet te kijken. Helaas is niet alles wat je eet goed voor je, dus je moet misschien terugschalen op de heerlijke, maar unhealthy dingen en je consumptie van gezond voedsel vergroten. Het kan een goed idee zijn om haverbrood op te nemen in uw dagelijkse dieet: naast het rijk zijn aan antioxidanten en vezels speelt haverbrood ook een sleutelrol bij het verlagen van het cholesterol.

Volgens een studie uit 2014 gepubliceerd in Arya Atherosclerosis, heeft OAT -broodverbruik een significante invloed op het verlagen van het cholesterolgehalte die onderzoekers adviseren dat degenen die lijden aan hypercholesterolemie brood krijgen dat is doordrenkt met havermeel. Een ander onderzoek uit 2014 gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, bleek dat het eten van 3 gram of meer haver elke dag het cholesterolgehalte kan verlagen.

Hoewel het eten van haverbrood alleen geen wonderen op je cholesterol zal werken, is het absoluut een belangrijk onderdeel van de vergelijking, samen met andere cholesterolverlagende voedingsmiddelen en gezonde levensstijlkeuzes. Dus als je wilt voorkomen dat je zo lang mogelijk naar Lipitor moet wenden, kan haverbrood je daarmee helpen.

Hoe haverbrood cholesterol kan verminderen

Als het gaat om haverbrood en hoe het cholesterol verlaagt, draait het allemaal om bèta-glucan of, zoals het vaker bekend is, oplosbare vezels. Volgens een onderzoek uit 2019 in Frontiers in Nutrition doet Beta-Glucan zijn werk in de darmen door te binden aan gal (die onder andere cholesterol bevat) in het spijsverteringskanaal, zodat het niet in het lichaam kan worden geresorbeerd. Wanneer dit gebeurt, wordt de lipoproteïne met lage dichtheid (LDL), het zogenaamde “slechte” cholesterol, uit het lichaam verwijderd wanneer u poept.

Maar omdat het lichaam gal nodig heeft om voedsel goed te verteren, creëert de lever er meer van uit het resterende cholesterol, wat uiteindelijk betekent dat de cholesterolniveaus afnemen. Omdat er in feite genoeg onderzoek is gedaan naar het onderwerp dat heeft bewezen dat haver echt helpt bij het verlagen van het cholesterol, heeft de FDA zelfs sommige haverproducten toegestaan ​​om een ​​zegel op hun verpakking te hebben waarin staat dat ze hartelijk zijn.

Waarom het belangrijk is om OAT -producten in uw dieet op te nemen

Als je geen fan bent van haverbrood, is het proberen van andere voedselgebaseerde voedingsmiddelen iets om serieus te overwegen. (En, nee, het onmiddellijke havermout dat geladen is met suiker telt niet meet.) Volgens de Centers for Disease Control and Prevention kan een dieet met veel verzadigd vet en cholesterol het risico op hartaandoeningen van een persoon verhogen.

Elk jaar sterven ongeveer 17,9 miljoen mensen aan hart- en vaatziekten, waardoor het de belangrijkste doodsoorzaak over de hele wereld is, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie. Vrouwen lopen vooral het risico op hartaandoeningen, omdat hun symptomen veel te vaak worden afgewezen als iets anders, zowel door professionals in de gezondheidszorg als zelfs vrouwen zelf. Hierdoor zijn hartaanvallen vaker dodelijk bij vrouwen vanwege te veel verkeerde informatie over hartaandoeningen en vrouwen, volgens een 2016 -studie in omloop.