Elke dag maïs eten heeft een onverwacht effect op uw risico op darmkanker

Een voedsel dat in het beste van de zomerbarbecues en reizen naar het strand klopt, is maïs. Wanneer maïs op zijn hoogtepunt is, kunnen de stengels bijna groter worden dan sommige NBA -spelers. Je kunt niet sierlijk zijn met maïs. Terwijl je in een vers gekookte cob bijt, worden je wangen rommelig met boter en zout, en je geniet van elke zoete, sappige kernel.

Of je nu aan maïs denkt als groente, fruit of volkoren, het zit boordevol voedingsstoffen zoals foliumzuur en andere B -vitamines. Een medium oor van maïs geeft je iets meer dan 2 gram vezels om de wreed weg te vegen die je lichaam niet nodig heeft, inclusief schadelijke gifstoffen. Om gezond te blijven, hebt u minimaal 25 gram vezels per dag nodig, wat uw risico op hartaandoeningen, diabetes type 2 en zelfs constipatie kan verlagen. Bovendien bleek uit een beoordeling van 2022 in voeding en kanker dat het krijgen van voldoende vezels uw risico op darmkanker met 25%kan verminderen.

Maïs zal uw spijsverteringssysteem niet overweldigen

Dieet speelt een grote rol, niet alleen in uw risico op darmkanker, maar ook bij het handhaven van uw dikke darmgezondheid als u wordt behandeld voor colorectale kanker. Volgens UCLA Health kijken onderzoekers een beetje beter naar hoe constipatie kan worden gekoppeld aan colorectale kanker. Als je vaak verstopt bent, is het hebben van stoffen in je dikke darm niet erg gezond. Vezel helpt om sommige van deze stoffen uit uw dikke darm te halen, terwijl ook uw risico op het ontwikkelen van goedaardige gezwellen die kunnen doorgaan tot kanker verlaagt.

Het toevoegen van meer vezels aan uw dieet kan ongemakkelijk zijn voor uw spijsverteringssysteem als u gewend bent aan het eten van voedingsmiddelen met weinig vezels. Omdat maïs niet te veel vezels is, is het een goede manier om meer vezels in uw dieet te introduceren. Ooit onverteerde maïs in je kak opgemerkt? Maïs is een bron van resistent zetmeel, dat de goede bacteriën in je darm voedt. Resistent zetmeel werkt op dezelfde manier als onoplosbare vezels omdat deze door je dunne darm passeert zonder te worden verteerd. In een onderzoek uit 2018 in het International Journal of Molecular Medicine kan resistent zetmeel schadelijke stoffen in de darm verminderen en het moeilijker maken voor tumoren om te ontwikkelen. Resistent zetmeel activeert ook eiwitten die de dood van kankercellen veroorzaken.

Maïs heeft andere gezondheidsvoordelen

Maïs kan een slechte rap krijgen vanwege zijn derivaten, zoals hoge fructose maïssiroop. Als je maïs in zijn meer natuurlijke toestand eet – op de cob – heeft het meer voedingsstoffen dan je je misschien realiseert. Maïs bevat weinig calorieën, met slechts 77 calorieën voor een medium oor van maïs. Je kunt ook niet snel maïskolven op de cobs eten, waardoor het een goed voedsel is om je minder te helpen eten.

Zoals de meeste groenten en volle granen, is maïs van nature weinig natrium, waardoor het goed is voor mensen met een hoge bloeddruk. Je zult echter moeten kijken hoe je je maïs kruiden, omdat dat toegevoegde zout en boter het minder vriendelijk maakt voor degenen die hun natriumgehalte bekijken.

Maïs is een goede bron van luteïne en zeaxanthine, twee antioxidanten die goed zijn voor uw ooggezondheid. Beide voedingsstoffen bewaken je ogen tegen UV -licht en beschermen tegen maculaire degeneratie. Maïs is glutenvrij, wat betekent dat het veilig is voor mensen met coeliakie of glutengevoeligheid. Mensen met gastritis moeten echter maïs voorkomen.