Wat gebeurt er met je cholesterol als je elke dag varkensvlees eet?

Als uw arts zegt dat u moet beginnen met het bekijken van uw cholesterol, zijn dieet- en trainingswijzigingen meestal de eerste stappen vóór medicatie. Nee, je hoeft niet lid te worden van een dure CrossFit -sportschool of beginnen met trainen voor een Ironman, maar het binnenkomen van 150 minuten matige oefening per week kan helpen. Dat is slechts 30 minuten per dag, vijf dagen per week.

Je wilt ook een aantal van de basisvoedingsmiddelen in je dieet nader bekijken, vooral die met veel verzadigd vet, zoals varkensvlees. Bacon, worst en ander gezouten vlees zijn vaak fanfavorieten, maar ze kunnen ook je LDL -cholesterol laten stijgen, zegt Kathleen Benson, een geregistreerde diëtist bij topvoedingscoaching, in een interview met Health Digest. Maar niet alle varkensvlees is verboden.

“De impact van varkensvlees op het cholesterolgehalte hangt af van factoren zoals de snit, portiegrootte en kookmethode”, legt ze uit. “Hoewel varkensvlees cholesterol in de voeding en verzadigd vet bevat, kunnen het type en de bereiding een verschil maken.” Benson deelt enkele tips over welke soorten varkensvlees moeten kiezen als u uw cholesterol onder controle wilt houden.

Lankerere sneden varkensvlees die je cholesterol niet verhogen

Benson zegt dat geen enkel voedsel noodzakelijkerwijs je cholesterol zal verhogen, maar in plaats daarvan is het je algehele dieet dat het belangrijkst is. Volgens de American Heart Association moet u verzadigd vet beperken tot 6% van uw dagelijkse calorieën als u probeert uw cholesterol onder controle te houden. Omdat een gram vet 9 calorieën heeft, betekent dat ongeveer 13 gram verzadigd vet per dag op een dieet van 2.000 calorieën.

Dat lijkt misschien niet zo veel, maar sommige stukjes varkensvlees kunnen u helpen binnen deze limiet te blijven. “Varkens ossenhaas, Sirloin varkenskop, New York Pork Chop, Ribeye Pork Chop, Sirloin Pork Roast, New York Pork Roast, Porterhouse Pork Chop en 96% Lean Ground Pork Meet USDA -richtlijnen voor ‘Lean’ Meats,” zei Benson. Om in aanmerking te komen als “mager”, moet vlees minder dan 4,5 gram verzadigd vet per 100 gram hebben.

Varkenshaas en Sirloin Pork Chop gaan nog een stap verder. Ze worden beschouwd als “extra mager” omdat ze minder dan 2 gram verzadigd vet per 100 gram bevatten. Benson merkt zelfs op dat deze twee bezuinigingen zijn gecertificeerd als Heart-Check Foods van de American Heart Association.

Gezonde manieren om varkensvlees op te nemen als u naar cholesterol kijkt

Volgens Benson kunt u net zo vaak genieten van mager of extra lan-stukjes varkensvlees, zolang de rest van uw dieet relatief gezond is. “Het gebakken of sterk bewerkte varkensvlees moet echter beperkt zijn en met mate worden gegeten-niet meer dan 2-3 porties per week,” zei ze.

Als varkensvlees een van uw go-to-eiwitbronnen is, kunt u uw cholesterol onder controle houden door het te combineren met voedingsmiddelen met een hoog vezel. Oplosbare vezels in fruit, groenten, volle granen en peulvruchten binden aan cholesterol en helpt het uit uw lichaam te verwijderen. Volgens de National Lipid Association kan het toevoegen van 5 tot 10 gram oplosbare vezels per dag het LDL -cholesterol met maximaal 11 punten of meer verlagen. Gezonde vetten van olijfolie, avocado, vette vis, zaden en noten kunnen ook helpen cholesterolspiegels te verlagen.

Benson stelt voor om sommige van deze cholesterolverlagende voedingsmiddelen in gezonde varkensrecepten op te nemen. Probeer varkensvlees te marineren en te grillen en serveer het vervolgens over volle granen en groenten, met een motregen van olijfolie voor extra gezonde vetten. Geen grill? Roerbak mager varkensvlees plakjes met paprika, broccoli en peas. Je kunt ook mager varkensvlees in een crockpot slowen en serveren met zoete aardappelen en een slaw op basis van azijn. Oven die een varkenslende roeit met wortelen, spruitjes en rode aardappelen is een andere voedzame optie.