Feta kip gehaktballetjes

Deze dille- en feta -kip gehaktballetjes zijn altijd herhaald bij ons huis. Ze zijn heerlijk als restjes in een graankom of bovenop een Griekse salade, of worden eenvoudig geserveerd met Orzo en een dille yoghurtsaus! Ze zijn maaltijdbereidingsvriendelijk, snel en gemakkelijk te maken (klaar in minder dan 45 minuten) en boordevol eiwitten.

We zijn op een missie om meer van onze favoriete eenvoudige recepten voor doordeweekse nacht te delen als onderdeel van onze nieuwe serie Social Media: Easy Maaltijden voor drukke mensen. Ik heb net een paar maanden geleden een baby gekregen, en het is moeilijker dan ooit om voedzame diners te koken, dus we willen de recepten delen waar we steeds weer naar teruggaan als we te moe zijn voor iets ingewikkeld.

Deze dille- en feta -kippenhatballetjes zijn een van de favorieten van mijn man. Het gehaktbalmengsel is slechts 8 ingrediënten (meestal pantry -nietjes!) En het komt samen zonder gedoe in minder dan 45 minuten.

We serveren deze graag met gekookte Orzo en een eenvoudige yoghurtdillaus (vergelijkbaar met Tzatziki, maar zonder de komkommer). Ze zijn ook heerlijk als een topping voor onze Tahini -pasta of deze citroenachtige, Herby White Bean Artichoke Salad. Als je niet in de stemming bent voor pasta, zorgen eenvoudige kruid geroosterde aardappelen voor een perfecte metgezel.

Restjes zijn geweldig om toe te voegen aan een snelle graankom of gewoon te eten zoals het is!

Voel je vrij om in mager rundergehakt of kalkoen te onderdrukken in plaats van kip voor de gehaktballetjes. Gebruik uw favoriete glutenvrije broodkruimels om deze glutenvrij te maken.

Stapsgewijze instructies

Meng in een grote kom de kip, feta, dille, zout, knoflookpoeder, peper, broodkruimels en ei grondig samen tot goed gecombineerd.

Met behulp van een 2-table-tableap koekjesdeegschep, deel in gehaktballetjes en gebruik je handen om in een gladde bal te rollen.

Pro-tip: om te voorkomen dat het gehaktbalmengsel aan je handen en de schep steekt, spuit je zowel je handen als de schep met anti-aanbak kookspray (we houden van deze avocado-olie) elke 5-10 gehaktballetjes, zodra je een plak merkt.

Breng over naar het bakplaat bekleed met perkamentpapier. Bak gedurende 20-25 minuten bij 400 ° F, tot de gehaktballetjes licht goudbruin zijn op de bodem en in het midden gaar zijn.

Terwijl de gehaktballetjes in de oven zijn, kook je de orzo volgens de instructies van de pakket. Klop alle ingrediënten samen voor de yoghurt dille saus. Proef en pas aan zoals gewenst.

Serveer de gehaktballetjes met orzo en yoghurt dille saus. Genieten!

Opslagtips

Bewaar overgebleven gehaktballetjes in een luchtdichte container in de koelkast gedurende 3-5 dagen.

Opslag van de vriezer: laat de gehaktballetjes volledig afkoelen en plaats vervolgens op een enkele laag (niet aanraken) op een plaatvorm met perkamentpapier en bevries tot vast. Doe over naar een vriezer veilige container of plastic zak en bevries maximaal 3 maanden. Ontdek ’s nachts in de koelkast voordat u opnieuw verwarmt.

Close -up uitzicht op feta kip gehaktballetjes in een groene kom met orzo, komkommers en een dille yoghurtsaus.

    klok klokpictogrambestek bestekpictogramvlag vlagpictogrammap mappictogramInstagram Instagram -pictogrampinterest Pinterest -pictogramFacebook Facebook -pictogramafdrukken afdrukpictogramvierkanten vierkantenpictogramhart hartpictogramhart vast Hart solide pictogram