Gesuikerde veenbessen

Leer hoe u gesuikerde veenbessen en rozemarijn maakt in slechts een paar eenvoudige stappen! Deze zorgen voor een mooie, feestelijke garnering voor cocktails, cakes en meer.

We maken constant een aantal gesuikerde veenbessen tijdens de vakantie! Ze zijn absoluut prachtig als garnering voor cakes of cocktails, en als je het eenmaal onder de knie hebt, zijn ze extreem gemakkelijk te maken.

Misschien kun je dit recept zelfs na een paar pogingen onthouden!

Je kunt dit proces ook gebruiken om gesuikerde rozemarijn takjes te maken, die ook mooi zijn bovenop een cake of cocktail.

Gesuikerde veenbessen ingrediënten

Verse veenbessen, water en suiker op een witte achtergrond.
  • Veenbessen: Gebruik voor de beste resultaten verse veenbessen. Bevroren veenbessen hebben extra vocht en de siroop zal niet zo goed blijven hangen. Ze hebben ook de neiging om te verschrompelen wanneer ze worden ontdekt.
  • Gekrekeringsuiker: Regelmatige kristalsuiker is de beste (en gemakkelijkste!) Keuze voor zowel de eenvoudige siroop als coating van de veenbessen. Ik weet dat het klinkt als veel suiker, maar de meeste suiker belandt niet op de veenbessen.
  • Water: Voor het maken van de eenvoudige siroop.

Hoe u dit gesuikerde veenbessenrecept maakt

Stap 1: Voeg water en suiker toe aan een pan en verwarm tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en laat 5 minuten afkoelen.

Stap 2: Plaats de veenbessen in een grote kom en giet de eenvoudige siroop bovenop. Roer goed om de veenbessen te bedekken en laat ze een paar minuten in de siroop zitten.

Verse veenbessen weken in eenvoudige siroop.

Stap 3: Bekleed een velpan met een draadkoelrek. Gebruik een sleuflepel, breng de veenbessen over in het rooster en spreid ze uit elkaar zodat ze niet aanraken. Laat ze minstens een uur op kamertemperatuur buiten zitten om te drogen. Ze moeten erg plakkerig zijn.

Als je gesuikerde rozemarijn maakt, herhaal dan hetzelfde proces met de rozemarijn.

Veenbessen bedekt met siroop op een rooster om uit te drogen.

Stap 4: Voeg ½ kopje suiker toe aan een brede kom. Werken een paar veenbessen tegelijk, bedek de veenbessen in suiker tot het gelijkmatig gecoat is. (Volg hetzelfde proces met de Rosemary -takjes.)

Stap 5: Laat de gesuikerde veenbessen nog een uur drogen bij kamertemperatuur.

Suikergranberries en rozemarijn op een bord.

Gebruik voor gesuikerde veenbessen

  • Cranberry mimosas
  • Cranberry oranje whisky cocktail
  • Santa Baby Cocktail

Of gebruik ze als garnering voor:

  • Taarten
  • Cheesecakes
  • Cupcakes

Ze zijn ook heerlijk bij het handvol als een snack! U kunt deze gesuikerde veenbessen ook geven als een eetbaar vakantiegeschenk, of ze gebruiken voor vakantiedecoratie.

Opslag

Houd deze gesuikerde veenbessen op kamertemperatuur bewaard in een koele, droge omgeving gedurende ongeveer 2 dagen of gedurende 1 week in de koelkast. Als de suiker begint te ‘smelten’, gooit u ze gewoon in meer suiker om opnieuw te koelen.

Vries geen gesuikerde veenbessen, omdat de suiker zal smelten wanneer ze ontdooien.

  • Zorg ervoor dat je de veenbessen laat uitdrogen Na ze in siroop te hebben bedekt en vervolgens opnieuw na het coaten in suiker. Als u ze te snel naar een opslagcontainer overbrengt, kan de suiker beginnen op te lossen.
  • Als je ergens warm en vochtig woontmisschien wilt u een ventilator voor het koelrek plaatsen voor circulatie of in de koelkast plaatsen.
  • Weg niet van de eenvoudige siroop! Laat het volledig afkoelen, breng vervolgens over naar een luchtdichte container en bewaar in de koelkast voor maximaal een maand. Je kunt het gebruiken in cocktails en mocktails, zoals deze margarita van de margarita.
  • Gesuikerde rozemarijn Zorgt voor een mooie cocktail- of cakegarnnisatie.
Suggesteerde veenbessen in een kom.

klok klokpictogrambestek bestekpictogramvlag vlagpictogrammap mappictogramInstagram Instagram -pictogrampinterest Pinterest -pictogramFacebook Facebook -pictogramafdrukken afdrukpictogramvierkanten vierkantenpictogramhart hartpictogramhart vast Hart solide pictogram