Deze haardcocktail is gemaakt met gerookte rozemarijn, bloedsinaasappel, wodka, campari en rozemarijn eenvoudige siroop. Het is eigenlijk een Italiaanse Greyhound -cocktail, maar met bloedsinaasappel in plaats van grapefruit! Het is rokerig, enigszins zoet en enigszins bitter.
Deze cocktail is perfect om te nippen aan een vuur (vandaar de naam) – het is rokerig, zoet en gemaakt met enkele van mijn favoriete winterproducten!
Het lijkt erg op een Italiaanse Greyhound -cocktail, maar onze versie is gemaakt met bloedsinaasappelsap in plaats van grapefruit en een zelfgemaakte rozemarijn eenvoudige siroop. Het eindresultaat is een beetje zoeter en door het glas te roken met rozemarijn is het ideaal voor herfst of winter.
Als u op zoek bent naar meer gemakkelijke recepten voor vakantiecocktail, probeer dan onze Cranberry Orange Whisky Cocktail of onze granaatappel Moskou.
Haardcocktailingrediënten

- Bloedsinaasappelsap: We maken verse bloedsinaasappels om deze cocktail te maken! Als je er geen kunt vinden, voel je vrij om te vervangen door een andere variëteit aan sinaasappel, zoals Cara Cara, of zelfs grapefruit.
- Campari: Campari is een bittere, felrode Italiaanse likeur gemaakt met een infusie van kruiden en fruit. U kunt ook aperol gebruiken voor een minder intense smaak.
- Wodka: Deze hireside -cocktail smaakt ook geweldig met gin.
- Rosemary eenvoudige siroop: Je hebt gewoon 3 ingrediënten nodig om dit te maken – water, suiker en verse rozemarijn. Het kost maar een paar minuten hands op werk, en dan moet je de siroop gewoon steil laten indringen. Als u liever een minder kruidencocktail wilt, kunt u gewoon een gewone eenvoudige siroop gebruiken.
- Rozemarijn: U hebt ook verse rozemarijn nodig voor het roken van uw cocktailglas. We voegen ook graag wat toe voor garnering.
Hoe u dit vurencocktailrecept maakt
Stap 1: Voeg het water, de suiker en de rozemarijn toe aan een kleine steelpan op middelhoog vuur. Breng het 3-5 minuten aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en laat 30 minuten steil voordat je de rozemarijn uithaalt. Laat volledig afkoelen voordat u in deze cocktail gebruikt.


Stap 2: Voor het beste resultaat koel je je cocktailglas gedurende 15 minuten voordat je rookt. Plaats een klein takje rozemarijn op een hitteveilige plaat. Licht de rozemarijn aan met een lichter en plaats het glas vervolgens over de rozemarijn om de rook gedurende 1 minuut te vangen.


Stap 3: Vul glas met een paar grote ijsblokjes. Giet de wodka, campari, bloedsinaasappelsap en rozemarijn eenvoudige siroop en roer om te combineren. Garneer met rozemarijn en geniet ervan!
Wat te serveren met deze haardcocktail
Geniet van deze feestelijke haardcocktail met eenvoudige vakantie voorgerechten zoals:
- Gougeres
- Wortel en geroosterde rode peper feta dip
- Rosemary olijfoliecrackers
- Burrata, Prosciutto en gepocheerde peer salade
Opslag
Zoals elke cocktail met vers geperst citrussap, smaakt deze haardcocktail het beste vers. U kunt het echter maximaal 48 uur in een gesloten container in de koelkast bewaren. Roer weer goed voordat u op serveert.
Houd elke overgebleven rozemarijn eenvoudige siroop opgeslagen in een luchtdichte container in de koelkast voor maximaal een maand.
- Voor de gladste cocktail, zeef het vers geperste bloedsinaasappelap door een fijne maaszeef om te verwijderen en/of zaden te verwijderen en/of zaden.
- Mogelijk moet u het Rosemary -takje ongeveer 30 seconden aansteken om een goede hoeveelheid rook te krijgen.
- Hoe langer het cocktailglas over de rozere rozemarijn ligt, hoe meer gerookte smaak het zal hebben. Voor een minder rokerige cocktail, laat het niet voorbij 30 seconden gaan.
