Huisgemaakte Nutella

Deze zelfgemaakte Nutella is in 10 minuten klaar en heeft slechts 5 ingrediënten nodig. Het bevat de helft minder suiker per portie in vergelijking met Nutella uit de winkel en bevat geen toegevoegde olie of zuivelproducten. Bovendien smaakt het net zo lekker!

Het zal je misschien verbazen als je ontdekt dat Nutella uit de winkel slechts 13% uit hazelnoten bestaat en dat de hoofdingrediënten suiker en palmolie zijn. We hebben geprobeerd onze versie zo hazelnoot-voorwaarts mogelijk te maken, met slechts vijf ingrediënten: hazelnoten, cacaopoeder, suiker, vanillebonenpasta en zout.

We raden ten zeerste aan om geroosterde hazelnoten (met de schil verwijderd) in de winkel te kopen. Rauwe hazelnoten kunnen lastig te vinden zijn, en ondanks wat internettutorials je vertellen, is het ongelooflijk vervelend om te proberen alle schillen van geroosterde hazelnoten te verwijderen. Als u ze niet in de winkel kunt vinden, kunt u ze online bestellen.

Dit recept komt in slechts een paar minuten samen in een keukenmachine (deze gebruiken wij). Pureer de hazelnoten tot een gladde notenboter, voeg dan de rest van de ingrediënten toe en mix tot alles is opgenomen! Makkelijker dan dat wordt het niet.

We gebruiken basterdsuiker in plaats van gewone kristalsuiker, omdat deze kleine korrels bevat die de korreligheid van de Nutella helpen verminderen. Gewone suiker werkt ook prima, het kan alleen een beetje korrelig worden. Je kunt ook experimenteren met een vloeibare zoetstof naar keuze, zoals agave, ahornsiroop of honing.

Dit recept maakt deel uit van onze Better than Store Bought-serie, waarin we uw favoriete, in de winkel gekochte voedsel getrouw nabootsen, maar proberen ze nog beter te maken. Als je van bakken houdt, probeer dan onze Homemade Fig Newtons of Strawberry Pop Tarts!

Vooraanzicht van zelfgemaakte nutella in een pot met een lepel erin.

Hoe je zelfgemaakte Nutella maakt

STAP 1: Voeg geroosterde en gehakte hazelnoten toe aan een keukenmachine en mix tot een gladde massa, ongeveer 3 minuten. Na ongeveer 3 minuten merkten we dat de hazelnootboter niet gladder werd.

Voor een nog gladdere consistentie kun je een hogesnelheidsblender gebruiken, maar het kan moeilijker zijn om het mengsel goed te laten mengen.

STAP 2: Voeg cacaopoeder, zout en suiker toe aan de notenboter en meng tot het gelijkmatig is opgenomen.

Bewaar uw zelfgemaakte Nutella maximaal een maand in de koelkast.

Serveersuggesties

Deze zelfgemaakte Nutella is perfect op of gemengd met:

  • Toast (nog lekkerder met wat bananen erop!)
  • Croissants
  • Pannenkoeken en wafels
  • Ijsje
  • Havermout

Je kunt het ook gebruiken in gebak zoals:

  • Brownies
  • Koekjes
  • Kaastaarten
  • en nog veel meer!
Bovenaanzicht van bananen bovenop nutella op toast.

Voor een ander smaakprofiel kun je de volgende keer dat je het maakt pistachenoten of zelfs pinda’s gebruiken. Als je graag je eigen noten- en zaadboters maakt, probeer dan onze zelfgemaakte tahini!

klok klokpictogrambestek bestek icoonvlag vlagpictogrammap mappictograminstagram instagram-pictogrampinterest Pinterest-pictogramFacebook Facebook-pictogramafdrukken afdrukpictogramvierkanten vierkantjes icoonhart hart icoonhart solide hart solide pictogram