Kun je vertrouwen op balsamico -azijn om je bloedsuikerspiegel te verlagen? We leggen het uit

Diabetes is nauwelijks zeldzaam in de Verenigde Staten, vooral bij oudere volwassenen. In feite wordt gedacht dat meer dan 29% van de personen van 65 jaar of ouder in de Verenigde Staten de aandoening hebben (via de Centers for Disease Control and Prevention).

Als u onder degenen bent die diabetisch zijn of is verteld dat u prediabetisch bent – wat omkeerbaar kan zijn, een groot verschil tussen prediabetisch en diabetisch zijn – kunt u dagelijks uw bloedsuikerspiegel in de gaten houden. U kunt ook op zoek zijn naar alternatieven voor medicijnen om uw bloedsuikerspiegel te beheersen, zoals het eten van voedingsmiddelen die worden aangeprezen om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Balsamicoazijn is een van die voedingsmiddelen. Voor meer informatie over het diabetische-vriendelijke potentieel en klinische bevindingen, wendde Health Digest zich tot Dr. Chris Mohr, fitness- en voedingsadviseur bij Garage Gym Reviews.

Dr. Mohr is bekend met de praktijk van het gebruik van balsamicoazijn om de bloedsuikerspiegel te beheren en de wetenschap achter de reputatie uit te leggen: “Balsamicoazijn bevat azijnzuur, waarvan wordt gedacht De uitkomst is op zijn best beperkt. “

Azijn als hulpmiddel voor bloedsuikerbeheer

Hoeveel azijnzuur kunt u verwachten van de gemiddelde balsamicoazijn? Traditionele balsamicoazijn zal naar verwachting een totale zuurgraad van niet minder dan 4,5%hebben. Het is dit zuur dat de bloedsuikerspiegel kan beïnvloeden, en omdat azijnzuur het belangrijkste zuur in alle azijn is, is het redelijk om te denken dat azijnconsumptie vergelijkbare gezondheidsvoordelen kan veroorzaken.

Uit een onderzoek uit 2015 in het Journal of Diabetes Research bleek bijvoorbeeld dat wanneer individuen met diabetes type 2 een azijnwaterdrank consumeerden (de azijn een gehalte aan azijnzuur had) vóór een maaltijd, ze suikerspikes vermeden. (Lees over enkele tekenen dat uw bloedsuiker kan piekeren.) Desalniettemin benadrukte de studie de noodzaak van toekomstig onderzoek om een ​​back -up te maken van claims.

Een beoordeling van 2019 in klinische voeding Espen leek tot dezelfde glucosevriendelijke conclusie te komen over het nemen van ongeveer twee tot zes eetlepels azijn (meestal appelazijn) voor de maaltijd. De beoordeling merkte echter op dat het bloedsuikerverlagende effect meestal duidelijk leek te zijn bij mensen met diabetes type 2. Aldus zien mensen met normale bloedsuikerspiegel misschien niet zoveel verschil door te drinken of azijn te eten.

De zoete en zure waarheden van balsamicoazijn

Hoewel klinische studies meestal zijn gericht op azijnzuur of generieke azijn in plaats van balsamico -azijn, is het volgens Dr. Mohr prima om het te gebruiken als u maaltijden plant die uw bloedsuiker onder controle kunnen houden.

“Als je geniet van de smaak van balsamicoazijn, probeer het dan op salades – het voordeel van de groenten zal ook geweldig zijn,” beweerde hij. “Het besprenkelen over salades, geroosterde groenten of magere eiwitten voegt smaak toe zonder extra suiker.” Hij stelde ook voor het in marinades of verbanden op te nemen, omdat het smaak aan uw maaltijden kan toevoegen.

Toch waarschuwde Dr. Mohr voor het consumeren van te veel balsamicoazijn. “Het spaarzaam gebruiken is de sleutel, omdat sommige balsamico -azijn zuur en na verloop van tijd, zonder voorzichtigheid, het glazuur van tanden kan beschadigen,” legde hij uit. (U kunt soms uw beschadigde tandglazuur repareren, maar niet altijd.) Hij verduidelijkte ook dat balsamicoazijn niet moet worden gezien als een vervanging voor medicatie, een evenwichtig dieet of lichamelijke activiteit.