Romige komkommer erwtalade

Deze romige komkommer -erwtensalade is verfrissend en heerlijk. Het combineert lenteproducten zoals erwten, komkommers en radijs met een romige en pittige feta en Griekse yoghurt-gebaseerde dressing die vol zit met verse kruiden zoals dille en bieslook. Het is de perfecte salade om te zorgen voor Pasen of een andere gelegenheid.

Het beste van alles is dat het ongelooflijk eenvoudig is om te maken en komt binnen ongeveer 15 minuten samen. Snijd gewoon je groenten op, meng je dressing, gooi, serveer en geniet ervan!

Het belangrijkste element van deze salade is de frisheid! Je krijgt een ton crunch van de komkommers en suikersnoppen, een vleugje zoetheid van de erwten en een vleugje peperachtige smaak uit de radijs. Gebruik waar mogelijk de meest verse groenten die u kunt vinden en vers – niet gedroogd – kruiden.

De erwten zijn een uitzondering – bevroren is prima. Als je bevroren erwten gebruikt, kook ze dan volgens de aanwijzingen van de pakket en spoel je onder super koud water om ze snel af te koelen.

Deze frisheid werkt heel goed naast de romigheid en de pittigheid van de dressing, die Griekse yoghurt en mayo combineert met een medley van verse kruiden en wat citroensap. Als je het gevoel hebt dat je dressing niet romig genoeg is, voel je vrij om nog een eetlepel of twee yoghurt toe te voegen. Veel fetakaas voegt de zoutheid toe die deze salade nodig heeft.

Als je deze salade-zuivelvrij of veganist wilt maken, kun je zeker je favoriete Nondairy Griekse yoghurt, veganistische mayo en plantaardige feta gebruiken. Of laat de kaas helemaal weg.

Dit is onze perfecte salade van de lente, maar als het niet helemaal in je steegje is, bekijk dan onze populaire Griekse kikkererwtensalade of deze gehakte wortelsalade! Als je deze salade voor Pasen maakt, vergeet dan onze pindakaas paaseieren niet als dessert.

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Voeg aan een kleine mengkom de yoghurt, mayo, dille, bieslook, knoflook, citroensap, zout en peper toe.

Stap 2: Klop samen totdat alle ingrediënten gelijkmatig zijn opgenomen in een relatief gladde dressing.

Pro -tip: om ervoor te zorgen dat uw groenten tot dezelfde dikte zijn gesneden, raden we aan een mandoline te gebruiken. Wees voorzichtig, het is heel gemakkelijk om je hand te snijden, dus we gebruiken altijd een cut-proof handschoen of een handwacht!

Stap 3: Voeg aan een grote slakom de komkommers, erwten, suiker snijwten en radijs en feta toe.

Stap 4: Top met de dressing, om te proeven en gooi dan te combineren. Serveer onmiddellijk en geniet ervan!

Opslagtips

U wilt deze salade opslaan in een luchtdichte container in de koelkast, waar deze ongeveer 3 dagen blijft. Echter, Deze salade smaakt absoluut het beste binnen de eerste 24 uur. Daarna beginnen de groenten hun knapperigheid te verliezen.

We raden aan om het ongeveer 30 minuten uit de koelkast te halen voordat we genieten en de salade een goede gooi te geven voordat je eet.

Overhead uitzicht op romige komkommer erwtensalade in een kom.

Als je van deze salade hield, probeer dan deze Blackberry, Avocado en Rucola Salad met een limoenmint vinaigrette volgende!

klok klokpictogrambestek bestekpictogramvlag vlagpictogrammap mappictogramInstagram Instagram -pictogrampinterest Pinterest -pictogramFacebook Facebook -pictogramafdrukken afdrukpictogramvierkanten vierkantenpictogramhart hartpictogramhart vast Hart solide pictogram