Alles wat je leuk vindt aan een klassieke aardbei -shortcake, maar gemaakt op één gigantische bladpan voor eenvoudig zomervakje! Met een boterachtige, schilferige zelfgemaakte koekjesbasis, bergen van donzige slagroom en veel sappige aardbeien, is dit gemakkelijke dessert een absolute showstopper die veel minder kieskeurig is dan een standaardcake.
Dit recept controleert al mijn dozen op het perfecte zomerse entertainmentdessert. Je kunt het meeste van tevoren maken, het is levendig, fris en prachtig, en het heeft perfect rijpe, seizoensgebonden bessen!
Ik ken niet echt iemand die een stukje van deze schoonheid zou laten liggen. Zelfs mijn man, die “niet echt een dessertmens” is (oogrol invoegen) ging seconden terug. Dit gebeurt op ons Vaderdagmenu, gecombineerd met een werper van Strawberry Peach Sangria, en ik weet dat het een enorme hit zal zijn bij het hele gezin.
Het leuke van dit recept is dat het niet alleen beperkt is tot aardbeien. Het zou geweldig zijn met zowat elk fruit dat superrijp en in het seizoen is.
Ging gewoon aardbei -picking en moet ze opgebruiken? Probeer vervolgens onze zelfgemaakte aardbeienpoppen, aardbei rabarber knapperig of aardbeienwatermeloen gazpacho.
Stapsgewijze instructies
Stap 1: Klop de bloem, suiker, bakpoeder en zout samen. Voeg de koude geraspte boter toe aan het bloemmengsel en roer samen tot ze goed zijn opgenomen.
Pro -tip: voor lichte, donzige koekjes is het super belangrijk dat je boter zo koud mogelijk is. We stoppen de boter ongeveer een uur in de vriezer voordat we dit recept beginnen en raspen het dan terwijl het bevroren is. We koelen ook de ongebakken koekjes kort voor het bakken om ervoor te zorgen dat de boter mooi en koud is voordat deze in de oven gaat!

Stap 2: Klop in een aparte kom de zware room, ei en vanille samen.
Stap 3: Giet het natte mengsel in het bloemmengsel en roer voorzichtig tot er zich een ruige deeg vormt. Gebruik je handen om het deeg voorzichtig te kneden tot het goed is opgenomen en er geen super droge vlekken zijn.


Stap 4: Met behulp van een 2 eetlepel koekjesdeegschep schep het deeg op een 13×9 inch plaatpan (een standaard kwartsbladpan) in 5 rijen van 3. Het deeg moet aanraken. Druk voorzichtig elke schep naar beneden met je handen om iets plat te maken. Plaats 15 minuten in de vriezer (of de koelkast gedurende 30 minuten).
Stap 5: Borstel vóór het bakken de toppen van de koekjes met zware room en bestrooi vervolgens met grove suiker.


Stap 6: Bak gedurende 20-22 minuten, totdat de bodem goudbruin is en de toppen gewoon lichtbruin zijn. Een tandenstoker die in het midden is geplaatst, moet er schoon uitkomen. Laat de koekjes volledig afkoelen.

Stap 7: terwijl de koekjes zich in de oven bevinden, maak de aardbeien en slagroom. Roer de aardbeien, suiker en citroensap in een grote kom en laat 30 minuten zitten.


Stap 8: Voeg de gekoelde zware room toe aan een grote kom met de poedersuiker en vanille -extract. Klop op gemiddelde snelheid totdat medium pieken zich vormen en in de koelkast staan totdat ze klaar zijn voor gebruik. We gebruiken Shamrock Farms Heavy Whipping Cream in dit recept, dat zijn piek langer vasthoudt (ideaal voor het bakken van de zomer!).
Stap 9: Zodra de koekjes zijn afgekoeld, bedek je met een laag slagroom.


Stap 10: Ten slotte, schep de aardbeien en de opgebouwde sappen over de bovenkant. Als je dit van tevoren maakt, wacht dan om het dessert te monteren tot net voor het opdienen. Genieten!

Maak vooruit instructies
Als u deze blad Pan Strawberry Shortcake maakt voor een speciale gelegenheid, is het goede nieuws, u kunt bijna alle componenten van tevoren maken en zich net voor het opdienen verzamelen!
De koekjesbasis kan worden gebakken, bedekt en maximaal 3 dagen op kamertemperatuur worden bewaard. (Het opslaan van ze in een luchtdichte container zorgt ervoor dat ze niet uitdrogen.)
Slagdrème, wanneer gemaakt met ingrediënten van goede kwaliteit (zoals de Shamrock Farms Heavy Whipping Cream die we hier hebben gebruikt), zal ’s nachts worden bedekt in een kom in de koelkast.
De gemacereerde aardbeien kunnen het beste vlak voor het opdienen worden gemaakt, zodat ze niet vochtig worden. Maar je kunt de aardbeien de dag ervoor snijden en gewoon 30 minuten voor het opdienen met suiker en citroensap gooien!

Probeer onze vier Berry Pie -staven voor nog een eenvoudig zomerse dessert!