Het concept van “hangry”, een 21e-eeuwse term die “hongerig” en “boos” in één woord combineert, is geen nieuwe. Nu een deel van het Oxford -woordenboek, duidt het op de chagrijnige en prikkelbare sensaties die we ervaren als we op een lege maag zijn. Kleine dingen – zoals het schetterende hoorns, een sarcastische opmerking of luide peilpartners – kunnen ons meer inzetten als we niet verzadigd zijn.
Het zou dus geen verrassing moeten zijn dat ruzie met je partner een van de dingen is die je moet vermijden op een lege maag. Je weet waar we het over hebben. Dit zijn die argumenten waarvan je weet dat je je had kunnen vermijden, maar ze lijken op de een of andere manier rond en rond in cirkels te gaan. Je brengt je punt niet over en je is ook geen ander. Het hele ding lijkt zinloos, maar je kunt toch niet stoppen. Voordat je het weet, zijn je allebei uitgeput en je hebt dingen gezegd die je misschien niet terug kunt nemen.
Hoewel de voor de hand liggende reden waarom dit gebeurt duidelijk is als je maag gromt, is er ook een meer ingewikkelde wetenschap waarom dit gebeurt en het heeft te maken met je bloedglucosespiegels en zelfbeheersing.
Je hebt een slechte zelfbeheersing als je honger hebt
Volgens een studie uit 2014 gepubliceerd in PNA’s, kunnen lage bloedsuikerspiegel veroorzaakt door honger ertoe zorgen dat mensen minder zelfbeheersing hebben en kwetsende dingen tegen hun partners zeggen.
De studie had 21 dagen 107 paren gebruikte (via de Columbus -verzending). Elke deelnemer kreeg een voodoo -pop (waarvan hen werd verteld dat ze zich hun significante andere waren) en 51 pinnen die hen werd gevraagd om letterlijk aan de poppen te “pinnen” als een manier om hun frustraties uit te breiden. De bloedsuikerspiegel van de deelnemers werd tweemaal daags gemonitord. Ze ontdekten dat hoe lager de bloedsuikerspiegel, hoe meer het aantal pennen op de voodoo -pop. Twee keer zoveel pinnen werden door deelnemers met een lage glucosewaarden in de poppen geduwd dan die met hogere aantallen.
De studie gebruikte ook een andere test waarbij deelnemers schetterende muziek mochten spelen in de oren van hun partners die een koptelefoon droegen als een manier om hun woede te ontketenen, per CBS News. Nogmaals, de lagere bloedglucosespiegels gesynchroniseerd met de luidere en langere ontploffingen. Het is geen verrassing dat we ons lichaam moeten voeden met voedsel, en hoewel onze hersenen kleiner zijn in vergelijking met de rest van ons lichaam, verbruikt het 20% van de calorieën die we innemen, leiden auteur van de studie en Ohio State University Psychologieonderzoeker, Brad Bushman deelde met CBS News.
Wanneer moet u ruzie maken met uw partner?
De meeste relatie -experts zullen je vertellen dat er een recht en een verkeerde moment is om ruzie te maken met je wederhelft, en ruzie maken over een lege maag is een gedrag dat je huwelijk kan verpesten.
Zelfs als de zaak aandringt, ben je beter af om een energiebalk te pakken of voor een kleine snack te gaan zitten voordat je het onderwerp met je partner aansluit. Zorg ervoor dat u niet afgeleid of moe bent, en ook dat uw emoties onder controle zijn. En indien mogelijk, zoek een wederzijds aangename tijd om zaken te bespreken.
Als je klaar bent om dingen te bespreken, is je aanpak ook belangrijk. Vermijd het gebruik van “u” -uitspraken, de schuld geven, de naam geven, kleineren en weglopen. Wees respectvol en empathisch en luister goed naar wat de andere persoon ook te zeggen heeft. Parenadviseur Jenise Harmon vertelde de Columbus -verzending dat hoewel het vermijden van ruzie wanneer je honger hebt, niet al je problemen mag oplossen, het een goed uitgangspunt is. Als je echt niet kunt wachten om je eten te hebben, kun je misschien proberen wat onderzoeker Brad Bushman heeft aanbevolen aan Shespeaks. “Wanneer u een gevoelig onderwerp met uw partner bespreekt, moet u dit doen tijdens het diner, of beter nog na het eten – maar u moet het zeker niet op een lege maag doen.”