Wat er met je lichaam gebeurt als je regelmatig squash eet

Winterpompoenvariëteiten zijn er in overvloed zodra het seizoen van appelfestivals, spookachtige ritjes en kleurrijke bladeren aanbreekt. Sommige soorten pompoen zijn echter het hele jaar verkrijgbaar, wat betekent dat je dit voedzame voedsel regelmatig kunt eten.

Wat zou er gebeuren als je squash aan je dieet zou toevoegen? Ten eerste zou je kunnen ontdekken dat het een goede truc is om verveling tussendoortjes te verslaan. Dit is waarom: alle pompoenen bevatten behoorlijk wat vezels per portie. In één kopje rauwe, in blokjes gesneden Hubbard-pompoen krijg je 4,5 gram. (Kanttekening: de Hubbard is een beest van de squashwereld omdat elke squash 15 of meer pond kan inklokken). Gezien het feit dat de Mayo Clinic aanbeveelt om 14 gram te eten voor elke 1.000 calorieën die je consumeert, is dat een flinke voorsprong.

Het blijkt dat Hubbard-pompoen meer vezels bevat dan andere soorten pompoen. Soortgelijke porties pompoen en eikelpompoen bedragen respectievelijk 2,8 gram en 2,1 gram. Maar elke hoeveelheid vezels kan u helpen overeten te voorkomen door uw verzadiging te vergroten.

Het kan zijn dat uw honger u minder kwelt

Wanneer u uw consumptie van vezelrijk voedsel verhoogt, vertraagt ​​uw spijsvertering. Omdat je maag druk bezig is met het afbreken van voedsel in voedingsstoffen, zul je niet zo gevoelig zijn voor de onbedwingbare trek die gepaard kan gaan met een grommende darm.

Als gevolg van het onderdrukken van uw honger, zult u merken dat het minder moeite kost om een ​​gezond gewicht te behouden, en dat er ook snelle veranderingen in uw BMI of lichaamsvetpercentage optreden. En als je een doel van ongeveer 28 gram vezels per dag kunt bereiken (zelfs als je geen 2.000 calorieën eet), kun je beginnen met afvallen, volgens de resultaten van een onderzoek uit 2013 in ISRN Obesity.

Tijdens het onderzoek verhoogden volwassen proefpersonen hun vezelinname systematisch tot ongeveer 28 gram gedurende vier weken en begonnen natuurlijk minder calorieën te eten, van ongeveer 1.600 calorieën naar 1.300 calorieën per dag. Dit resulteerde in een bescheiden maar meetbaar gemiddeld gewichtsverlies van 1,4 gram onder de proefpersonen.

Uw cardiovasculaire gezondheidsrisico’s kunnen afnemen

Door de gezondheid van uw hart te behouden, kunt u het risico op hart- en vaatziekten zo laag mogelijk houden. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat u sommige risico’s op hart- en vaatziekten niet in de hand heeft. Een familiegeschiedenis van hoge bloeddruk en zelfs het bereiken van een bepaalde leeftijd kunnen bijvoorbeeld uw kans op hartaandoeningen vergroten. Maar jij hebt inspraak over wat je op je bord legt. En squash kan een hart-gezonde keuze zijn.

De verbindingen in squash maken het tot een krachtig middel tegen de bijwerkingen van ontstekingen en oxidatieve stressschade op uw cardiovasculaire gezondheid. Omdat squash antioxidanten bevat, kan het uw kansen op een hartaanval of beroerte verkleinen.

Squash bevat ook kalium (371 milligram voor een portie Hubbard-pompoen en 493 milligram voor pompoen), wat helpt overtollig natrium uit je lichaam te spoelen. Om het hoogst mogelijke kalium binnen te krijgen, wil je misschien investeren in biologische pompoen; uit een onderzoek uit 2020 in Food Research International bleek dat biologische pompoen meer kalium (en een paar andere mineralen) bevatte dan niet-biologische pompoen.

Natrium is een erkend probleem voor het hart als het uit de hand loopt, omdat het een stijging van de bloeddruk kan veroorzaken. Door squash te eten, probeer je te voorkomen dat een hoog natriumgehalte een destructieve kracht wordt. Dat gezegd hebbende, als je plotseling veel pompoen gaat eten, kan het vezelgehalte ervan een opgeblazen gevoel, gasvorming en ander maag-darmklachten veroorzaken, dus het kan zijn dat je langzaam moet opvoeren.