Iedereen kan af en toe een aanval krijgen van zure reflux. En zure reflux kan ongemakkelijke symptomen veroorzaken, zoals een heet, brandend gevoel in de keel of pijn in de borst. Volgens het National Institute of Diabetes and Digestive and Nier Diseases heeft tot 20% van de mensen echter een aandoening die gastro -enterologische refluxziekte (GERD) wordt genoemd. Voor hen treedt zure reflux chronisch op en vaak nadat ze specifieke voedingsmiddelen zoals desserts en gefrituurde favorieten hebben gegeten.
Maar het voedsel dat zure reflux kan produceren, zijn niet altijd pittig of rijk. In feite zijn veel GERD-producerende voedingsmiddelen vrij mild, smaak, waaronder zuurdesembrood. Waarom zou zuurdesembrood ervoor zorgen dat uw maagzuur terug in uw slokdarm stijgt? Het antwoord kan liggen in het type bloem dat wordt gebruikt om het brood te maken. Men denkt dat producten van wit, geraffineerde bloem GERD bij sommige mensen activeren. Deze omvatten een soort brood. En de reden dat ze mogelijk GERD -reacties kunnen verergeren, is hun gebrek aan vezels.
Vezel en GERD
Een studie uit 2018 in het World Journal of Gastroenterology onderzocht bijvoorbeeld de relatie tussen vezels en GERD. Uit de studie bleek dat wanneer mensen met GERD vezelversterkte brood aten, ze minder GERD-afleveringen ervoeren dan individuen die brood van witte bloem aten. In het geval van de voormalige groep sneed het eten van een brood dat bestaat uit 7% vezels hun kans op GERD -reacties in tweeën.
Bijgevolg, als u GERD hebt en een laag vezelzuurbrood verbruikt, kunt u enkele onaangename bijwerkingen riskeren. Aan de andere kant, als u kiest voor zuurdesembrood gemaakt met hoog vezelmeel zoals volkoren, kunt u een GERD-flareup omzeilen.
Misschien is de eenvoudigste manier om te zeggen of uw zuurdesembrood voldoende vezels heeft om naar het voedingslabel te kijken. Een hoog vezelbrood heeft meestal ongeveer 2 gram vezels in elk plak. Houd er rekening mee dat een donker gekleurd of rustiek uitziend zuurdesembrood niet noodzakelijkerwijs is gemaakt van volkoren. Brood met een laag vezel kan een bruine of bruine tint aannemen als het melasse, kleurstoffen of additieven bevat.
Coeliakie en GERD
Natuurlijk kunt u ontdekken dat overstappen op een zuurdesembrood met vezels weinig doet om uw GERD-aanvallen te minimaliseren. Dit kan betekenen dat het probleem iets anders is dan vezels – zoals gluten.
Onderzoek suggereert dat glutenvrij gaan GERD-symptomen kan verminderen, volgens een redactioneel hoofdstuk uit 2011 in de klinische gastro-enterologie en hepatologie. Het hebben van GERD na het eten van zuurdesembrood betekent echter niet absoluut dat je je gluten moet bekijken. Integendeel, het is gewoon een andere mogelijke reden voor uw onverwachte fysieke reactie. Dat gezegd hebbende, misschien wilt u worden getest op coeliakie als u GERD ervaart telkens wanneer u tarw-rijke zuurdesembrood en andere voedingsmiddelen met tarwe eet.
Wat als u niet gevoelig of allergisch bent voor gluten maar nog steeds GERD hebt telkens wanneer u zuurdesembrood met vezels eet? U kunt te veel eten, wat een gedrag is dat is geassocieerd met GERD. Door bewust te eten (in een langzaam, consistent tempo om te voorkomen dat je eten tot je je vol voelt), kun je misschien eindelijk weer genieten van zuurdesembrood.