Wat het eten van magnetron eieren echt met je lichaam doet

Je hoeft geen pan, pot of ovenschaal vuil te krijgen als je zin hebt in een hete eiergerecht. Het enige dat u nodig heeft, is een magnetron. Binnen enkele minuten ga je zitten op een proteïne-pack-feest. Maar je vraagt ​​je misschien af ​​of het eten van microwaved eieren speciale voordelen biedt – of potentiële zorgen.

Weet eerst dat magnetron uw eieren een van de gezonde manieren is om te koken en eieren te eten. Het is volkomen veilig, zolang je ze niet in de magnetron bent terwijl ze nog in de schaal zitten. Naarmate de inhoud van de schaal leidend wordt, wordt de druk erin gebouwd. Als gevolg hiervan kan de schaal exploderen in uw magnetron, wat rommelig is, of wanneer u het ei uit de magnetron haalt, wat gevaarlijk kan zijn. In een artikel uit 2023 voor oogheelkundige tijden uitte oogarts Dr. Grace Wang zijn bezorgdheid uit dat “vliegend puin” van een magnetron-gerelateerde “eiersplosie” gezicht of oculair letsel kan veroorzaken.

Toch is Microwaving Eggs een potentieel voordelige kooktechniek waarmee u in elke hap meer voedingsstoffen kunt krijgen. Om te begrijpen waarom magnetroge eieren eieren-speciaal voedzaam zijn, vroeg Health Digest geregistreerde diëtist engel Luk om haar inzichten.

Kortere kooktijden voor verbeterde retentie van voedingsstoffen

“Eieren bevatten warmtegevoelige voedingsstoffen, waaronder vitamine A, E en carotenoïden,” zei Luk toen hem werd gevraagd waarom magnetron eieren een voorkeursgewijze kooktechniek kunnen zijn. “De kooktijd van de magnetron is over het algemeen korter, dus theoretisch meer voedingsstoffen worden behouden in vergelijking met langere kooktijden met behulp van alternatieve methoden.”

Onderzoekers hebben de afbraak van voedingsstoffen waargenomen in sommige voedingsmiddelen die lange tijd aan warmte worden blootgesteld. De bevindingen uit een onderzoek uit 2014 in voedselchemie toonden bijvoorbeeld aan dat hoe langer dat eieren werden gekookt, hoe minder vitamine D3 ze behouden. Dat is belangrijk om te weten, omdat het regelmatig eten van eieren een van de betrouwbaardere (en gemakkelijke) manieren is om de vitamine D3 te krijgen die je lichaamsbehoeften nodig hebben.

Het experiment gaf aan dat koken en frituren eieren (die relatief kortetermijnkookmethoden zijn) een behoud van maximaal 88% van vitamine D3 veroorzaakten. Aan de andere kant leidde het bakken van de eieren gedurende 40 minuten tot vitamine D3-retentiepercentages tussen 39% en 45%, ongeveer de helft van de kookmethoden voor kortere termijn. Aangezien magnetron eieren ervoor zorgen dat het koken snel gebeurt, kunnen uw gekookte eieren meer van hun inherente vitamine D3 behouden. Andere voedingsstoffen kunnen ook intacter worden gehouden.

Minder toegevoegd vet vermindert de totale calorie -inname

Luk merkte een ander voordeel op voor het in de magnetron: er zijn minder vetten vereist voor een smakelijk resultaat. Legde Luk uit: “U kunt uiteindelijk minder olie gebruiken, omdat een lichte spray in een magnetroncontainer voldoende is, terwijl het gemakkelijker is om olie te overwinnen in een koekenpan om het ei te bakken.”

Het geven van uw eieren de magnetronbehandeling is echter niet zonder risico’s. Luk adviseerde dubbele controle om ervoor te zorgen dat je eieren volledig gekookt waren, omdat magnetrons ongelijk kunnen koken. Ze waarschuwde dat bacteriën kunnen overleven in ‘koude vlekken’, wat kan leiden tot een door voedsel overgedragen ziekte. (Lees waarom de USDA waarschuwde voor het koken van een specifiek soort voedsel in de magnetron.)

Als je gewoon een ei kookt zoals het is, plaats het dan in een magnetronveilige schaal en doorborend de dooier vier of vijf keer. Vervolgens het ei in de magnetron gedurende 30 tot 40 seconden op hoog. Controleer op dat moment op gaarheid; Als u onvoldoende gaar plekken ziet, draait u het ei om en verwarmt u het in stappen van 10 seconden totdat het gaar is. Strooi een paar korrels zout op de bodem van de container om een ​​gelijkmatige verdeling van warmte aan te moedigen. Opgemerkt Luk: “Zout helpt bij het aantrekken van magnetronenergie.”

Voel je vrij om ook een beetje creatief te worden met je magnetron eieren. Luk noemde een ei klauteren met in blokjes gesneden paprika, gehakte spinazie, geraspte wortelen, volledig gekookt geraspte of in blokjes gesneden mager vlees, of een strooi kaas voor een snelle en gemakkelijke omelet.