De twee-ounce snack die kan helpen het cholesterol te verlagen en hartaandoeningen te voorkomen

Een snelle snack pakken – als een handvol noten – kan je helpen om met plotselinge honger in een snuifje om te gaan. Brazilië noten, kastanjes, walnoten en pistachenoten zijn enkele voorbeelden van noten die je meer moet eten vanwege de gezondheidsvoordelen die ze bieden. Een minder populaire (maar niet minder bevredigende) optie: pecannoten, die boordevol voedingsstoffen zitten.

Een 2-ounce portie (56,7 gram of 38 helften) van pecannoten geeft u maar liefst 23,2 gram enkelvoudig doorverzadigd vet (die experts beschouwen als hart-gezond), 7,8 gram koolhydraten, 5,4 gram voedingsvezels en 5,3 gram eiwit, samen met slechts 2,2 gram suiker. Afgezien van deze indrukwekkende aantallen, geeft onderzoek geloofwaardigheid aan de gezondheidsvoordelen van snacking op pecannoten.

In een studie uit 2025 gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, onderzochten onderzoekers de effecten van het toevoegen van 2 ons pecannoten aan het dagelijkse dieet van een persoon. In de loop van 12 weken werd de helft van de 138 volwassen deelnemers – die allemaal ten minste één cardiovasculaire risicofactor vertoonden (bijv. Hoog cholesterol, hoge bloedsuiker, hypertensie) – de opdracht om eenmaal daags de nootachtige snack te nemen, terwijl de resterende 69 hun gebruikelijke dieet volgden. De resultaten toonden aan dat de pecannotensnackers een lager risico op hartaandoeningen hadden en een dieet van hogere kwaliteit, evenals verbeterde cholesterolspiegels (vergeleken met de andere groep).

Wat snacking op pecannoten kan doen voor de gezondheid van uw hart

De bevindingen van de 2025 -studie komen overeen met die van eerder onderzoek in het Journal of Nutrition. Gepubliceerd in 2021, toonde de studie aan dat mensen die 68 gram (ongeveer 2,4 gram) pecannoten gedurende acht weken gedurende acht weken consumeerden, hun totale cholesterolgehalte met bijna 5% en hun LDL (“Bad”) cholesterolspiegels met maximaal 9,5% hebben verlaagd. Het hebben van een lager LDL -cholesterol is gekoppeld aan een verminderd risico op een beroerte en algehele betere gezondheid van het hart.

Dat gezegd hebbende, het eten van pecannoten bleken niet helemaal vrij van nadelen te zijn. De auteurs van de studie wilden ook zien of pecannoten snacking kon helpen bij het verbeteren van de functie van bloedvaten, maar ze hebben op dit gebied geen significante resultaten waargenomen. Bovendien wonnen de pecannoten-snackers ook gemiddeld 1,5 pond-hoewel dit niet helemaal verrassend is, gezien hoe een 2-ounce-portie pecannoten een calorische wallop inpakt bij 492 calorieën. (Gelukkig zijn er enkele gezonde snacks die u kunnen helpen af ​​te vallen.)

Andere gezondheidsvoordelen van pecannoten (en hoe ze in uw dieet kunnen worden opgenomen)

Uiteindelijk is het geen slecht idee om pecannoten in uw normale dieet op te nemen, op voorwaarde dat u ze met mate consumeert. Afgezien van hun vezel- en eiwitgehalte, zullen pecannoten niet ervoor zorgen dat uw bloedsuikerspiegel stijgt, omdat ze een lage glycemische index hebben. Ze zijn ook een fatsoenlijke bron van omega-3-vetzuren en antioxidanten, die je hersengezondheid kunnen ten goede komen, evenals calcium, magnesium, zink en vitamine A en E, die allemaal cruciale lichamelijke functies ondersteunen.

Om het gemakkelijker te maken om pecannoten te snacken (en om u te helpen voorkomen dat u veel minder gezonde chips of crackers reikt), kunt u zakjes van rauw of geroosterde (voor die extra crunch) pecannoten van tevoren voorbereiden en ze in uw tas doen voor wanneer u uitgaat. Niet het snacktype? Pecannoten zijn veelzijdig: je kunt ze toevoegen aan je havermout, salades, ontbijtpannenkoeken of gebakken recepten, en ze werken ook goed op zichzelf als een gezond dessert.