De klassieke Italiaanse kaas die meer eiwitten heeft dan een ei

Het idee dat eieren geen gezonde voedselkeuze zijn, is een van de vele gezondheidsmythen die mensen moeten stoppen om te stoppen met geloven. In werkelijkheid zitten eieren boordevol voedingsstoffen, waaronder eiwitten (ongeveer 6 gram tussen de witte en dooier). Maar hoewel dat indrukwekkend is, zijn eieren nauwelijks het enige voedsel dat forse hoeveelheden eiwitten biedt. Aangezien kazen kunnen ook een eiwitpunch inpakken, en een van de grootste kanshebbers van het stel is Parmezaanse kaas.

Blijkt dat Parmezaanse kaas een van de gezondste kazen is die je kunt eten. Een enkele ounce Parmezaanse kaas bevat 10 gram eiwitten, meer dan anderhalf keer die van een ei. Bovendien is het eiwit in Parmezaanse kaas ook compleet, wat betekent dat het alle aminozuren bevat die je lichaam nodig heeft.

Als je het idee leuk vindt om zoveel mogelijk eiwitten te krijgen van voedingsstoffen voedsel, kun je Parmezaanse kaas een praktische en smakelijke optie vinden. Bovendien kun je, naast het krijgen van een flinke dosis eiwit, genieten van andere onverwachte voordelen.

Parmezaanse kaas: een harde kaas die zacht is op je darmen

U kunt bijvoorbeeld ontdekken dat Parmezaanse kaas gemakkelijker te verteren is als u gevoelig bent voor de lactose die in zuivelproducten wordt gevonden. Omdat Parmezaanse kaas langer wordt gefermenteerd dan zachtere kazen, verliest het lactose. Parmezaanse kaas is niet lactosevrij, maar de lactose-niveaus zijn laag genoeg om het voor veel mensen die normaalproducten met lactose bevatten, laag genoeg te maken.

Laten we het hebben over een andere overwinning voor Parmezaanse kaas, wat een overvloed aan calcium is. Parmezaanse kaas levert u van ongeveer 26% van de aanbevolen dagelijkse waarde van calcium, een andere belangrijke voedingsstof – en het is op een niveau dat eieren niet kunnen evenaren.

Er is nog een uniek en aantrekkelijk aspect van het calcium (en eiwitten) gevonden in Parmezaanse kaas: het wordt efficiënt geabsorbeerd door uw lichaam. Zoals de geregistreerde diëtist Alexis Suban uitlegt (via Cleveland Clinic), “kan je lichaam het grootste deel van dat calcium absorberen en het grootste deel van dat eiwit heel gemakkelijk afbreken,” eraan toevoegend dat andere voedingsmiddelen “kunnen bepaalde ingrediënten en voedingsstoffen hebben die je nodig hebt, maar je lichaam worstelt om ze af te breken in de weg je ze nodig hebt.”

De profs (en nadelen) van Parmezaanse kaas

Parmezaanse kaas zit ook boordevol vitamines. Volgens een beoordeling van 2017 in Food Technology en Biotechnology, als u uw dagelijkse inname van Parmezaanse kaas behoudt op ongeveer 3,5 gram (ongeveer 100 gram), kunt u ook uw dagelijkse B12- en Biotin -doelen halen. Dit kan belangrijk zijn als u probeert uw vitamines door voedsel te krijgen in plaats van supplementen.

Parmezaanse kaas heeft inderdaad veel positieven. Maar voor al zijn voordelen is Parmezaanse kaas niet perfect. In ruil voor alle eiwitten, calcium, lage lactose en belangrijke vitamines die u krijgt, eet u veel natrium. Het natriumgehalte van 100 gram Parmezaanse kaas overschrijdt 1.800 milligram, waardoor het een van de zoutste soorten kaas is die u kunt kopen.

Hoge natriumspiegels zijn gekoppeld aan een hoger risico op hart- en vaatziekten. In feite merkte een beoordeling van 2020 in voedingsstoffen op dat een hoog -uidium diëten het risico op hartaandoeningen van een persoon met 19%kunnen verhogen. Daarom, als u probeert uw bloeddruk te verlagen of uw kansen op een beroerte of hartaanval te verminderen, moet u uw Parmezaanse kaasconsumptie matigen of in evenwicht brengen met low-natrium voedselkeuzes.